Posts

Showing posts from April, 2011

Kekuatanku Pada Yang Esa & Orang Tuaku

Image
Bismilahirahmanirahim.
Ya Allah .. Hanya Kau Yang Maha Mengetahui apa yang tersirat dihati hambaMu yg lemah ni,
Ya Rabbi Izzati.. Hanya Kau Yang Tahu , Betapa aku kasihi kedua org tuaku, Dulu nya kusangka ku tak disygi , ku tak dihargai,
Tapi bila aku meningkat dewasa tika ni, Baru kutahu , baru kusedar .. Semua yg mereka lakukan buat diriku, Hanyalah semata2 ingin melihat aku menjadi insan yg berguna kelak..
Dulu pikirku mereka memarahiku krn tdk syg, tp sekarang baru aku celik ya Allah krn mreka syglah mreka memarahiku supaya menjadi manusia yg mengenal erti hidup.. Supaya aku tahu, bhawa hidup didunia nie hanyalah sementara.. Bila aku tinggal solat, aku dirotan hingga meninggalkan kesan.. Namun, kini sedarlah aku.. rotan tu membuatku merasai betapa dosanya meninggalkan solat.. tu hanyalah balasan dr seorg bernama ayh.. tp belum lagi balasan dari Allah taala..
Sungguh aku bersyukur, krn merekalah Aku lebih tabah menghadapi hidup.. Kerana kekuatan dari mereka membesarkan akulah, Aku sedar bhwa hidu…

:( Along Mitok Maaf Banyok Mok.

Image
Mok, Along xtahu nak cakap macam mana . Walaupon mok xtunjuk dekat muke mok sedihh . Tapii, along tahu, along ade hatii, along buleh rase.. Along mitok maaflah , permohonan tuk jadii cikguu, tak dapat diteruskan.. sebab orang dalam tuu kata gini,


Along sedihh jugop benornye , tapi along xpandai nak kabo dengan mulut, jenis along macam la mok xtau gane, keras keng sikett. Malu nak kabo depan2, tapi lam hatiii nie.. Sepenuh kasihh dan sayang yang tak terhingga..
Nampaknyaa ALLAH suruh along jadi mende lain kot mok, nanti mok, sabar neh kekgi Dia makbul jugop doa mok, tapi mesti lebih baik lagii mende Dia akan tentukan tuu untuk kita kan mok? I know u mok, never give up kan,  mane nok tumpoh kuoh kalu dok ke nasi kan kan? heee .



Sorry for everything . . . *_*






Wsalam , , , #salam sayang dari along yang duk kat ofis time nieh! # *pen tutup dohh, abis dakwat *

Harii Rajinn Sedunie : hahaks

Image
Bismillahirahmanirahim . . Akuu rini dokk tau gane sel sel rajin nie berfungsi dengan baik , semalam bos aku ade kabo doh , "awk pagi esok tlg lap2 kan pintuu kaca tuu eh." aku ok je , tapi kt ofis aku nie xdok kain buruk , punyee la berjiwe jujur aku nie.. bawok la kain burukk . hahahaks .
Pahtu sampai2 je pagi tadi kat ofis, semangaat macam membara pulok nak kemas2 ofis.. Aku memang dok tau la bakpe asew rajin sangatt rini, pintuu or abis dah lap.. aku saje buat lambat2 lap sbb nak tunggu bos aku mari, biar ye tgk la ckett aku rajin arini , haha . jahatt doh rase. *xla, ak ikhlas td..* cume, aku nak tunjuk la ke dia aku uat doh mende dia suruh, heee .
last2 dia masuk ofis , mcm ceriaa je rini tegur aku,.
"haii , mornink Che ku !" :D eheeee, abiss je aku lap2 pintuu , aku uatt rajin terlebihh gi lap kerusi meja, rak rak hahahaks . saborr jelahh .



Kat 4bulan doh ak kje cini, takdok rajinn gituu seme, biasenyee aku vacuum je ofis,
aku bukan PEMALAS sgt laa.…

Cubaan Transformasi Diri Aku :DD

Image
Bismillahirahmanirahim.. :)
Ok, let me story moryy  Due harii ni , aku excitedd gila, boleh balik awal,, bos aku sangatt memahami.. Dia yang suke suke bagii aku, "Ok cheku u da bleh balik la",  kelmarin kol 5.30 doh balik, Arini pulak lots of letter to do .. Gilakk , manyaakkk sangaatt .. Da lah tebal tebal surat2 tuu.. letak dalam envelope yang kecik pulak , adoooii ,. My bos pom satu, ble ditanye tade envelope laen ke? dye ckp letak je dalam tuu.. selagii boleh lipat, dilipat jgk la surat tuu.. sampai mampat2 da envolope tuu .. Dlm jangkaan aku , surat tu nnti xsempat sampai agii ke penerima da koyok rabok la envelope tuu agoknyee.. aissshh ,,

Tu yang kelmarin punyee citer.. Hari ini plk, bos kene ke court .. So , aku berkedudukan la dalam ofis, keseorangan ketiadaan orang.. hee Sambil2 online , aku terdetik dihati, nak tenang2kan pkiran laa.. aku lak, ngn tgn ak dilembut2kan , menekan serta mencarii bacaan2 doa selepas sembahyang.. yang sebenarnyee , aku nak perbaiki balik diri ak…