Dikala Hari Hari ❤

by - 7:28 pm

Assalamualaikum :) Masaal khair

Kaifa Hal ? Ana toyyib, alhamdulilah ;) 

Aihhh , benornye mingguuu ning, minggu depan dan minggu-2 akan dtg
sebelum FINAL EXAM bakal bertandang ning sgt-2 las busyyy . 

Macam biaser las, kalu sem lepas kiteorang awal-2 sem penuh xcukup tgn
layan ke assignment, Quiz , test , roleplay, end of chapter. 

Tapii Sem ning, terbalik siked. 
Ambe agok dos awal-2 sem baru ning. 
Aih , napok rileks je awal-2 sem ning kat due bulan masuk sem x byk keje buak pong.

Tapi efek dye berase sekarangg las , seeee ! 
mcm-2 kene buak , cover , assesmentt . OKAY . SENYUMM .  :) 
Hadapi nge tenang & Sabor . 

Plus, baru baru ning busy ngan mesyuarat agung cawangan Johor, Silat Cekak . 
okay takpe benda bulis settle. Cool neh husniey ! =)
Ade siked perkongsian baru baru ning. 
Excited gok, bkn setakat bulis tgk majlis formal lagi cool . 
Tapi leh jgk kenal penuntut UTM  , UTHM , rapatkan ukhuwah lagi ngan tenaga pengajar :) 
Sebelum terlupe, mari la sama - sama sedekahkan al-fatihah kepada Armahum Tuan Haji Ishak, 
Guru Utama yang kedua yang baru-2 kerahmatullah. Moga beliau ditempatkan di kalangan org yg beriman.  AMIN . 




Minggu lepas , kelas kitchen ambe masok lamb nge daging lembu . 
Uat steak . heee tapi group ambe kene uat Lamb Steak , nge Layonaise potato. 
k ning siked gambaran :)

layonnaise potate

Lamb steak ~

Beef Steak :)


Setelah habiss mende aloh ning sumee, 
Maka banyok lagi mende nok kene setle . 
Serentok marii arahan uat assignment, quiz, test , end of chapter, roleplay,
practical work, practical test , 
yang latest minggu ning nge minggu depan, n yang pasti yang 
seterusnya kan jadi minggu busy busyyy ~

Practical pengurusan jenazah utk subjek AA201, Islamic Education |

 yang sempat dirakamkan :-

preparation .

Ketor saim ambe mase ninggg .
muge kite sume mati dlm keadaan Husnu khatimah~


Ning cume demo je , 
hujung minggu ning, ade practical test sungguh las ning .
Ngapal doa doa , 
niat-2 yang dibace utk jenazah lelaki , ppuan , kanak-2 laki, kanak-2 ppuan . 

Allahurabbi , kuat kan hamba dlm tiap-tiap urusan . 
Dekatkan lah salu aku dgn kasih syg serta rahmatMu Ya Rabb

ok lass , nok gi siap siap mandi semayang lok 
nok detingg nge Allah taala lok :) 
dekat maghrib dos . 
lepas ning , siapkan ngn get ready utk roleplay Arabic esok . 


Listt keje buakkkk ~ alahaii :)


LASTT BUT NOT LEASTT ^^


haha galok :P


Assif , kalau ade silap salohh k . 
K, salam rinduu kat warge saim-2 kat kemaman dan seluruh Malaysia
yg merata rata ade gi sambung study, 
xkurang jgk ade yg da kawen. 
Ade yg bakal jadi ibu doh. 
Muge kalian bahagia sokmo dan sentiasa dlm rahmat Allah !

Paling tak lupe , untuk family tersayang yang jauh di mata tapi 
orang kate , jauh kot hati pon dekat kat hati kan ? :) 



k bai , Ma'as salamah . 
Uhibukum jiddan :) 



Empunya belog :
Husnieyyy 

You May Also Like

0 comments

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^