Bicara Kalbu ♥

by - 3:29 pm

Assalamualaikum,

Lama tak bersua disini, 

rinduu bertandang jua, 

akhirnya bukak juga blog ni :D 

 

First of all, just nak bebel kejap je sini , 

Dah lama sangatt tak update belog.

akibat kekangan masa yang selalu mencemburui :p 


Sekarangg dah berpindahh umah.

Alhamdulilah, selesa sejak berpindah ni , 

even bercampur kelas lain. 

tapi sebenarnya dari situ kita akan belajar,

untuk berkongsi informasi dengan 

kawan yang berbeza kelas ni :) 


sayangilah mereka yang bergelar kawan. 

bukan kerana dia kawan kita, 

 tapi sayangi mereka kerana mereka jua hamba ALLAH . 

 



"Sebaik-baik manusia ialah orang yang memberi manfaat pada manusia (termasuk meratakan kasih sayang).

Sebaik-baik manusia ialah mereka yang paling baik akhlaknya (kasih sayang kepada orang lain)." (Riwayat At Tabrani)

 

 banyak diam tu sebenarnya lebih baik  :) 
Daripada kita bising , tapi menyakitkan hati orang lain . 
sebab sebenarnya dosa kita dengan manusia, memang kalau nak hapus dosa tu,
manusia = manusia tu sendiri yang kena redha.
kalau buat dosa dengan ALLAH .  = ALLAH MAHA PENGAMPUN / PENGASIH .


You May Also Like

0 comments

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^