Posts

Showing posts from April, 2012

Bicara Kalbu ♥

Image
Assalamualaikum,Lama tak bersua disini, rinduu bertandang jua, akhirnya bukak juga blog ni :D First of all, just nak bebel kejap je sini , Dah lama sangatt tak update belog.akibat kekangan masa yang selalu mencemburui :p 
Sekarangg dah berpindahh umah.Alhamdulilah, selesa sejak berpindah ni , even bercampur kelas lain. tapi sebenarnya dari situ kita akan belajar,untuk berkongsi informasi dengan kawan yang berbeza kelas ni :) 
sayangilah mereka yang bergelar kawan. bukan kerana dia kawan kita,  tapi sayangi mereka kerana mereka jua hamba ALLAH . 

"Sebaik-baik manusia ialah orang yang memberi manfaat pada manusia (termasuk meratakan kasih sayang). Sebaik-baik manusia ialah mereka yang paling baik akhlaknya (kasih sayang kepada orang lain)." (Riwayat At Tabrani) banyak diam tu sebenarnya lebih baik  :)  Daripada kita bising , tapi menyakitkan hati orang lain .  sebab sebenarnya dosa kita dengan manusia, memang kalau nak hapus dosa tu, manusia = manusia tu sendiri yang kena redha. kala…