Featured post

Indahnya permandangan di Kg Mangkuk, Setiu Terengganu

Assalamu'alaikum,  Semalam Sabtu 29 April 2017, Husniey ada urusan ke Merang Setiu. Lepas singgah solat zohor di masjid, selesaik...

Sunday, 22 April 2012

Bicara Kalbu ♥

April 22, 2012 0 Comments

Assalamualaikum,

Lama tak bersua disini, 

rinduu bertandang jua, 

akhirnya bukak juga blog ni :D 

 

First of all, just nak bebel kejap je sini , 

Dah lama sangatt tak update belog.

akibat kekangan masa yang selalu mencemburui :p 


Sekarangg dah berpindahh umah.

Alhamdulilah, selesa sejak berpindah ni , 

even bercampur kelas lain. 

tapi sebenarnya dari situ kita akan belajar,

untuk berkongsi informasi dengan 

kawan yang berbeza kelas ni :) 


sayangilah mereka yang bergelar kawan. 

bukan kerana dia kawan kita, 

 tapi sayangi mereka kerana mereka jua hamba ALLAH . 

 



"Sebaik-baik manusia ialah orang yang memberi manfaat pada manusia (termasuk meratakan kasih sayang).

Sebaik-baik manusia ialah mereka yang paling baik akhlaknya (kasih sayang kepada orang lain)." (Riwayat At Tabrani)

 

 banyak diam tu sebenarnya lebih baik  :) 
Daripada kita bising , tapi menyakitkan hati orang lain . 
sebab sebenarnya dosa kita dengan manusia, memang kalau nak hapus dosa tu,
manusia = manusia tu sendiri yang kena redha.
kalau buat dosa dengan ALLAH .  = ALLAH MAHA PENGAMPUN / PENGASIH .


SNAP WIDGET

Booking.com