Featured post

Indahnya permandangan di Kg Mangkuk, Setiu Terengganu

Assalamu'alaikum,  Semalam Sabtu 29 April 2017, Husniey ada urusan ke Merang Setiu. Lepas singgah solat zohor di masjid, selesaik...

Tuesday, 7 April 2015

Love After Nikah - Honeymoon ✿


Assalamualaikum, 
Alhamdulilah.
Selamat disatukan dgn ikatan halal, 8 Mei dan
 walimatulurus kami pada 9hb Mei 2014.

Bawah ni merujuk gambar walimatulurus aku,
Heee 
Simple jep ;)






Lepas majlis tu, we ols ada masa hari kahwin aje. Hihi


suamiku hanya cuti kerja 1hari je.


Sadis jugakla rase
Then, terpisahla sekejap jasad ni.
Disebabkan majlis sebelah lelaki end of May.
Dalam 3 minggu jugak berjauhan.

Sedih pulak, baru nak belajar bercinta, 
Then dia balik Kuala Trg, keje.

 Tu pun malu gilaa dgn semua perkara, 

nak cakap pun tergagap,
 nak panggil "Abang" pun haih. Malu rasa. 
Lagi lah nak bahasakan diri "Sayang".

Ohhh susah, 
sebab dah terbiasa panggil dia nama je.
Berkaitan dgn perlakuan pun,
Sangat kekok
Tapi alhamdulilah,
 still boleh feel
 bunga bunga cinta berputik masa tuu.

Hehee :D


And start la berjauhan kejap.
Ya ampun, seminggu tak jumpa masa tu,
Dah macam setahun.
Dapatla merasaa haihh rindu si suami.
Berat jugak, 
drama airmata sangatt masa tu tauu.

Tapi ada jugaklah dia balik jumpa aku kat sini 1minggu 2 tu.

 Masa 1mggu lepas kawen tu, Mak sedara aku kawen dia balik.



Selfie pengantin baru 1minggu, hihi

29 Mei baru lah sambut menantu,
Baru lah merasa duduk berdekatan suami,
Barulah rasaa sebenarnya realiti life
Duduk bersama berdua + dengan family mertua.


Muka menahan rindu terr. Haha :p

Agak kekok jugak, 
dan susah jugak nak sesuaikan diri.
Yelah, rule rumah kita dengan rumah org 
Berbeza. 
But everything goes well.

Alhamdulilah,
 June tiba, 
kami pun pergi berhoneymoon la.
Decide mmg nak pergi dekat je,
 Lagipun dapat tahu kat negeri sendiri ni pun
Ada view cantek, tenang

And that place is.


PULAU REDANG



Tenang je view~

See, air diaa! Macam crystal. Terpukau tengok. SubhanaAllah

3D 2N we stayed there.

Sangat puashati. 
Alhamdulilah, seronokk sangat.
Kiteorang stay kat Redang Lagoon.
Murah and puashati lah.

Lebih kurang 300MYR per pax
And makan 5 kali sehari
Plus include ferry transfer ke Redang pergi balik.
Berbaloi lah
Dengan view yang stunning, masyaAllah
Dekat Redang ni. Kami stay di Redang Lagoon. Sini je owner Melayu dan chalet betul betul menghadap pantai cantik dan tempat sesuai nak mandi manda dgn dekat. Hehe

Rare 

Chalet di Redang Lagoon. Macam duk di kampung.
Cantikk!
Me and husband, selpie! (:


Dekat situ je mampu stay,
 tapi dah cukup menerujakan jiwaku dgn view nya + makanan nye.
To me, dah cukup best. 

Makanan semua best. Breakfast hingga BBQ dinner include semua. Petang pun ada hi tea tau. Best sangat. 

Pergi bawa diri je, tak payah bawak duit belanja banyak. Just datang dan enjoy the view! Mandi pantai sampai lebam. Hehe bawa anak anak pun sesuai sini


:D


Ini antara gambaran makan disana yang sempat dirakamkan

Amik kau,
bambam la breakfast pun full pinggan~
Haaa ni time BBQ, boleh bakar byk2, Hihi :P


*Snorkeling 3x.
Then ni cebisan kenangan snorkeling

Masa nak pegi snokerling, yg I tu bukan snokerling
Tu, masa dah blk dr snokerling. Hihi


-bawah ni masa snorkerling-

him-

beach boyy tu dah macam tarzann~

Haaa, Semangat kan diaorang.
Aku je penakut sikit. Hihi tapi best

nahh kawan comel aku jumpa kat sana~


We all berdua dengan vieww sanaa~

nampak jauh kan biru air laut pulau nihh :D

=')

Alhamdulilah, 
suami pun suka suasana kat sana.
Dan teringin nak pergi lagi.
InsyaAllah nanti kita pergi lagi ye

Sebenarnya banyak lagi nak letak pictures
Kenangan semua tu kat sini, 
Tapii apakan daya.
Line internet so lemah sangat~

Masa kat sana kiteorg ade sewa kamera yang underwater. Kedai dia kat chalet sebelah, hehe.
Banyak jugakla amik gambar view, and dlm air dgn ikan comel comel tu.

Nanti lah di updatekan lagi, jika diberi keizinanNya. Heee. 

Kbai penat den, sebab update ni pun 
Guna phone je. Haih malas nak on laptop~
Kbaii, pen off


Thanks for reading

SNAP WIDGET

Booking.com