Monday, 6 April 2015

✿ Saat Manis Itu (:


Assalamualaikum,

Berharap sekembalinya aku disini,
Bolehlah mencoret sikit sebanyak tentang beberapa tahap yg telah dihadapi 
dikecapi dlm hidup ku sejak beberapa tahun mendiamkan diri ni.

Alhamdulilah Alhamdulilah Ya Allah 

Setelah beberapa tahun diam, senyap sunyi. 
Dan selama aku senyap tu, Allah dah memakbulkan doaku.. 
Masuk 2013, aku mengenali seorang jejaka yang spt mana aku harapkan dulu. 

Sungguh, hadirnya mencuit hatiku. 
Naluri kuat menyatakan dialah yang aku nantikan.
Dia yang terima aku seadanya, yang tak pernah lupa mengingatkan aku tentang Allah.

Ingatkan aku tentang aurat, batas pergaulan.
Kami menganggap hubungan masa tu sbg kawan,
Dari awal perkenalan,
bahasa kami cuma panggilan nama. 
His name is Izzat Izzuddin.





Very nice person, so humble, soft spoken, bersederhana, kuat berusaha dlm apa jua.
Tak pernah ckp kasar, tak pernah marah tanpa sebab. Manis sangat. Bagiku dia sorg yg sgt cukup dh meruntun hati.. 

Pertama kali kami start berjumpa,masa tu setelah sekian lama kenal.
Almost 6months kenal baru jumpa.
Masa tu aku dah habis praktikal..

First time jumpa pun, ditemani Adik bongsu.
Kali kedua jumpa, masa hari raya aidilfitri yg kedua.
Rayaa tuu kejutt den,
Dia datangg ngn family semua. 
Semua dibawaknya, adik2, mak, tok.


Hahaa ;D

Kali ketiga jumpa, lepas 2 bulan tu.
Raya Haji.
Dia cakap mak dia nak meminang.
Hihihi 
Alhamdulilah.. 17 Oct 2013
Bertunanglah kami..
Ala kadar saja majlis kami. 




 Kalau ikutkan hati dah tak nak tunang,
Kalau ikutkan nak mudahkan, kahwin aje terus.

Tapi memikirkan yg kiteorg pun kenal tak sangat,
jadi rapat rapatkan hubungan family sikit.
Jadi elokla kenal dulu hati budi lebih dekat.
Lagipun mase tu tgh last semester study.

Alhamdulilah setelah 6bulan+ bertunang,
Kami sah menjadi suami isteri, 
pada 8Mei 2014..
 Dan sepanjang bertunang dlm perjalanan melalui liku2 darah manisss tu,
 Kami tak pernah berjumpa lagi.

Sangat memendam rindu laa masa tuu..
last decide, takpe la tak perlu la kita jumpa tanpa urusan, bimbang menjerumus maksiat.

Saat saat tu,
Nak setelkan urusan borang pernikahan pun semua by poslaju. Hihi

Alhamdulilah, dipermudahkan segala urusan.

Alhamdulilahh sangat..
Masa sepanjang kenal, tak pernah dia nak menggatal ke. Takde ajak ke arah kemungkaran ke. Takde.
 Dan itu sangatlah menerujakan hati aku mengenalinya.

Dan semakin yakin dgn jawapan isthikarah tu, awk lah pilihan terbaik.
We just follow the flow.

Then, berjumpalah kita di hari nikah.
Berjumpa sebagai Suami isteri.
Halalan toyyibban dah masa tuu.

Memangg tergugup gugupp,
Terketar ketar nak pegang tgn dia,
Nak salam, nak panggil hapee pun tak tkeluarr dr mulut ni. Hahaaa

Yelah selama ni main hentam panggil nama je.. :P 

Alhamdulilah,
 sah la kami sebagai suami isteri..
dengan 1 lafaz akad nikah (:


Saat manis berbunga bunga jiwa, seperti mekar nya bunga di tangan kami ;)
Alhamdulilah sangat,
Bersyukur mengenalimu Encik Suami, 
Terima kasih,
Menerima sayangg ni seadanya..
Menerima sayang menjadi permaisuri hidupmu.. Membantu Susah senang..
Menghulur tangan dgn ringan bantu sayang.. (: 



Sayang dan cinta abang, kerana Allah Taala.
Dulu kini dan selamanya..

Kbaiii 
Wsalam.

Next episodes, just wait k ~



No comments:

Post a Comment

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^

SNAP WIDGET

Booking.com