Sunday, 6 September 2015

Syawal 1436H part I ♥

Bismillahirahmanirahim,

Alhamdulilah syawal telah pun berlalu, 
tak lama lagi dah nak raya korban pulak. hihi
baru dapat masa sesuai dan Rajin baru datangg :p

Tahun ni, raya kami masih berdua.
Takpela, Kami masih lagi kuat dan sabar.
Alahh, chillex la baru 1 tahun lebih
Allah lebih tahu kan?

so berbalik cerita raya tahun ni,
aku dgn suami beraya di Kemaman,
Malam raya dah ada disana.
Berbuka puasa last haritu di umah mak.
malam tuu lepas berbuka pergi berjemaah and
bertakbir di surau sama sama.

Balik je dari surau dalam pukul 9lebih malam tu, 
kami start lah persiapan nak sambut raya esokk! 
heheee

awal awal lagi dah bagitau kat mak, 
"kita bakar satee neh tahun ni"

yang bestnya bakar je, siap masukk mulut! :p


then ni lahh project malam raya
haaa, lupa nak cite raya tahun ni ada lah 4 jenis kuih je aku buat.
sikit je kan. boleh la nak merasa tuu buat syarat bagi mak ayah & Mil rasa
biskut red velvet,bangkit cheese,popia nestum and cornflakes madu ;)
tuu ajee yang mampu, Alhamdulilah dah tuu.

So raya pertama kami mcm biasa, 
sebelum pegi beraya turun solat sunat aidilfitri dulu.
then pegi ke kubur arwah tok tokki belah mak.
Haa raya tahun ni menu mak masak, nasi arab with gulai kambingg,
sedappp pulakk kambingg tu. berkali repeat makan. 

gambar lupaa nak ambik, hahaa

so ini lah riang ria pagi raya lepas dah balik kubur.
tahun ni mak decide tak berjalan mana umah org.


haaa ni sebelum pegi solat hari raya, bergambar dulu seround. hihi :')


part II balik dari solat raya tuu, baru beriaa sikit.



zauj | zaujah 

the siblingss


tetamu datang menyerangg, huhu

kat dapur haa duk makan makan.


macam biasa mmg tiap tiap tahun big family sebelah ayah,
 memang akan sama2 raikan 
family kami di Setiu. 

Raya kedua rombongan cik kiah ke Setiu lah. hihi



big family



Sedara mara, sepupu sepupu ni pun ramai lagi tak cukup korum.
ada yang jauh jauh tak balik. 


so itu jelahh ceghitaa raya 1st day. 
nanti kita sambung part 2, 
kann juling mataa nengok panjang entri ni~ hihi






No comments:

Post a Comment

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^

SNAP WIDGET

Booking.com