Resepi Churros

by - 5:26 am

Salam and Haii semua!

Haa mesti tercari resepi kuih kan, musim hujan macam ni mesti rasa cepat lapar dan terasa nak makan macam-macam kan. 

Ini dia resepi sis nak kongsi dgn kalian 

Churros 



Bahan-bahan yang diperlukan-; 

√ 1 cawan air *
√ 1 sb butter *
√ 1sb gula *
√ 1 1/2 cawan tepung gandum
√ secubit garam *
√ 1 biji telur


1. Masak bahan bertanda * , sampai sebati dan mendidih. 

2. Masukkan tepung ke dalam bancuhan yang dimasak tu. Gaul rata dan sebati. 

3. Tutup api..dan masukkan telur..

4. Kacau hingga rata dan siap adunan. 

-Untuk menggoreng pula, kita gunakan acuan kuih semperit kalau takde, bolehla cari tudung botol yang tak guna, and tebuk comel buat shape bintang ke kan.. Takpe. Asal ada seni, ye tak. Hehe ;D


Then masukkan adunan tadi ke dalam acuan semperit, dan gorengkan. 
Kalau nak aturkan dalam dulang dulu pun boleh kemudian baru goreng. Boleh jugak macam tu :)


Sis buat pun susun dulu jugak, lepas tu baru goreng (:

Sediaa tuk ditelan, hehe

Nahh tuu diaa kecurr takk airliurr ! :D


 Siapp!


Bolehla cicah dengan chocolate sauce ataupun tabur saja dengan gula halus. Sedapp sangat. 

Okay terima kasih ! Itu saja dari saya kali ni ~

You May Also Like

0 comments

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^