Monday, 30 November 2015

Sup Ayam 2S :)


Salam and Hai semua,
Morning. Nah mesti tercari cari kan 
Resepi Sup ayam sedap tapi simple untuk di sediakan.

Ini dia cara sis masak paling simple.
Tapi percayalah, dua kali tambah pun tak cukup nasi tau. Tak payah nak sedia bahan banyak sangat. Hehe. Incase, kalau takde daun sup pun masih sedap tau sup ni. :D

Makan nasi dengan sup ayam simple macam ni pun dah sedap. Tambah lagi pula kalau dgn sambal belacan. Perghh!


Bahan bahan ;

 *Bawang merah 2 biji, 
*bawang Putih 2 ulas, halia 1cm,
*belacan sikit. *Lada (optional if nak spicy!). Sup bunjut adabi. Lada hitam sikit


Cara masak ;

1. Tumbuk semua bahan kecuali sup bunjut lahh jangan. Hehe
2. Tumis bahan2 tu. Naik bau bawang, dan nampak tukar warna  dah bahan tu masuk sos tiram sikit. Then masuk sup bunjut.
3. Masukkan ayam. Then air kalau nak kuah pekat sikit pun memadai. Dalam 2 cawan air(kalau makan tak ramai) hehe
4.Perasakan la dgn garam/perasa/gula sikit last sekalii. Nak sedap sikit perah air limau nipis sikit dalam sup tu. 

Simple but sedapp okay! 


Nak resepi sambal belacan 2S pulak?
Nantikan sis share lagi k. Hehe 
2S = Simple Sedap.

;)

Itu saja dari saya, nanti saya share lagi banyak resepi 2S menyusul. 
Maaf baru ada mood berjinak jinak update sini. InsyaAllah selagi manfaat nak sharing tuk kalian! Kbaii jumpa lagi. 

Haa before this, resepi churros boleh jenguk.

No comments:

Post a Comment

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^

SNAP WIDGET

Booking.com