Posts

Showing posts from April, 2015

Jauh Sudut Hati.

Image
Pejam celik, pejam celik. April dah tak lama nak menutup tirai,

Masuk je Mei 2015. Tak lama lagi,  cukuplah perkahwinan kami 1tahun.
Tapi kami diuji, Belum rezeki mendapatkan zuriat.. Aku diuji 2x kehilangan. Yang 1st masa tu  baby tak sihat/kandungan xmenjadi. Masuk kali kedua perkara ni terjadi, Aku xsedar aku pregnant.. 2hari sebelum tau tu, Kebetulan aku dan suami  duk mengangkat peti ais. 
Walaupun masa tu kalau ikutkan, Baru lg 4weeks+ tapi aku mmg sedih gilaa. Kalaulah aku berjaga jaga. Masa aku tau pregnant tu  Aku ade buat UPT test. Dann masa tu baru delay 2 hari period, But 2line boleh nmpak. Dan laju je naik. So mase tu decide taknak check lagi. Cuma nak berjaga. Tapi apakan daya. Before that baru je angkat berat2.
T_T


Yang jadi sedihnyaa, Sebab masa bleeding tu, Pegi check doctor.. Dia just scan,  dan memang xdpt sahkan lagi on the spot, sbb 4week+ baru. Xnampak lagi doctor ckp..
Pastu doctor sedapkan hati aku, Ckp kita tunggu 2minggu lagi nak tgk ade pertumbuhan x.  Kalau xde…

Erti Bahagia (:

Image
-Bahagia Tanpa Syarat, Ustaz Ebit Lew-

"Bahagia ni, selalu orang tanya kan. kalau masa duit banyak bahagia, tu belum bahagia lagi.. Masa duit sikit bahagia, tu betul betul bahagia..  Bahagia ni dekat hati.. Bila hati ni bahagia, dia kawen pun bahagia, tak kawen pun bahagia. Bukan taknak kawen, dah takdir jodoh tu tak kawen.. 
Ada anak bahagia, takde anak pun bahagia.. Tengah gaji, tengah bonus utk setahun gaji atau tak dapat apa pun bahagia..  sebab bahagia ni, daripada hati..
Orang yang benar benar bahagia ialah orang yg bila dia mengenal Allah..  Orang yg mengenal Allah, dia akan jadi sangat bahagia.." 













Love After Nikah - Honeymoon ✿

Image
Assalamualaikum, Alhamdulilah. Selamat disatukan dgn ikatan halal, 8 Mei dan
 walimatulurus kami pada 9hb Mei 2014.

Bawah ni merujuk gambar walimatulurus aku,
Heee 
Simple jep ;)






Lepas majlis tu, we ols ada masa hari kahwin aje. Hihi

suamiku hanya cuti kerja 1hari je.


Sadis jugakla rase Then, terpisahla sekejap jasad ni. Disebabkan majlis sebelah lelaki end of May. Dalam 3 minggu jugak berjauhan.
Sedih pulak, baru nak belajar bercinta,  Then dia balik Kuala Trg, keje.

 Tu pun malu gilaa dgn semua perkara, 

nak cakap pun tergagap,
 nak panggil "Abang" pun haih. Malu rasa. 
Lagi lah nak bahasakan diri "Sayang".
Ohhh susah, 
sebab dah terbiasa panggil dia nama je. Berkaitan dgn perlakuan pun, Sangat kekok. 
Tapi alhamdulilah,
 still boleh feel
 bunga bunga cinta berputik masa tuu.
Hehee :D

And start la berjauhan kejap. Ya ampun, seminggu tak jumpa masa tu, Dah macam setahun. Dapatla merasaa haihh rindu si suami. Berat jugak, 
drama airmata sangatt masa tu tauu.
Tapi ada jugaklah dia balik jumpa aku k…

✿ Saat Manis Itu (:

Image
Assalamualaikum,
Berharap sekembalinya aku disini, Bolehlah mencoret sikit sebanyak tentang beberapa tahap yg telah dihadapi 
dikecapi dlm hidup ku sejak beberapa tahun mendiamkan diri ni.
Alhamdulilah Alhamdulilah Ya Allah 
Setelah beberapa tahun diam, senyap sunyi.  Dan selama aku senyap tu, Allah dah memakbulkan doaku..  Masuk 2013, aku mengenali seorang jejaka yang spt mana aku harapkan dulu. 
Sungguh, hadirnya mencuit hatiku.  Naluri kuat menyatakan dialah yang aku nantikan. Dia yang terima aku seadanya, yang tak pernah lupa mengingatkan aku tentang Allah.
Ingatkan aku tentang aurat, batas pergaulan. Kami menganggap hubungan masa tu sbg kawan, Dari awal perkenalan,
bahasa kami cuma panggilan nama.  His name is Izzat Izzuddin.





Very nice person, so humble, soft spoken, bersederhana, kuat berusaha dlm apa jua. Tak pernah ckp kasar, tak pernah marah tanpa sebab. Manis sangat. Bagiku dia sorg yg sgt cukup dh meruntun hati.. 
Pertama kali kami start berjumpa,masa tu setelah sekian lama ken…

Hai, I'm Back

Image
Assalamualaikum,  Allahu.  SubhanaAllah.
Berdebu berkulat tebal benor dah di  Blog ni haaa.  Last update on 2012. HAHA  Taktahu nak cakap ape.







Bukan malas, Bukan takde masa, Bukan alasan ni Tapi realiti nya kehilangan kelupaan  Password, email acc google.  Terlupaa sangat dah email mana guna.
Pulak tu, 2012, 2013, 2014
sangat sibuk di alam study..
And alhamdulilah, lepas kerah ingatan pasal email, password n renew balik.  Alhamdulilah dapat balik blog ni.
Dann, alhamdulilah jgk yg mana buruk buruk takde manfaat dulu ter update, Kene delete delete dah, xmau la menanggung mengajak org berbuat dosa plk kan. Contoh dulu adelahh, berceloteh dlm ni ceritakan kisah couple lahh. Sekarang dah delete dah post tu. Sebab nyaa apa ? 
Sebab dah bertukar status dahh, dah ada live baruu~  K nanti sambung lagii celoteh disini.  Nanti I sambung part lain. 

Rindu sangatttt blog ni, dan followers dlm ni..
even takle ramai mcm facebook kan? Hoho ;D
ketemu lagii, next part.

Lots of love,
-Husniey


Wasalam.