Posts

Showing posts from September, 2015

Happy Birthday Suamiku♥

Image
Ditemani sepi larut malam, Aku terasa ingin mencoret disini.
Ya, sebelum terlupa. Happy birthday buat suamiku,
 yang tercinta! Yang ke DuaPuluh Enam. Ya, dah 26.  Selalunya orang ingat kami sama umur Hahaha :D

Abang selalu cakap macam ni :  "Abang nampok muda sebab kahwin dengan orang muda" Hamboii kan :P
Doa sayang utk abang :-


"Semoga Allah jaga abang selalu. Semoga panjang umur. Murah rezeki. Dikurniakan kesihatan yang baik, semoga dengan bertambah umur,maka bertambah amalan ibadat abang. Semoga kita direzekikan zuriat yang baik baik. Sayang abang sangat kerana Allah =)"








Semoga segala yang dihajati abang, Allah akan kabulkan.
 Sungguh, malam ni syg tak dapat lelap. Terkenangkan kenangan kita.
 Kenangan manis mulanya percintaan halal ini.
Terkenangkan saat saat kita diuji bermacam dugaan.
Sungguh, penyayangnya Allah. Allah bantu kita.
Allah tak pernah tinggalkan kita bila kita diuji. 

Dimalam yang kelam ini samar kelihatan wajah abang,
syg merintih dalam hati.
Me…

Purchase @Lelong.my

Image
Assalamualaikum

Malam buta dah,  baru lah nak rajin kan.
Haa kalini just nak cerita
 Shopping kat lelong.my:)
Just nak sharing the information
utk save sini kot kot nanti dah lupa kan?

:')

Saya ni nak beli waterproof case
phone kat kedai, tapi rasa malas nak jalan jalan, lagi pun suami busy.
Malam je dia free.
 and taknak la buang masa cari kehulu ke hilir kan. Lagi pun sini susah
 nak jumpa yang jual ni.

So dah try survey online byk yang jual.  Nak beli kat Lazada pada mulanya,
tapi shipping byk from oversea.
Untuk waterproof tu jela yang banyak shipping from oversea punya.
Hmm jenuh la nak tunggu weh.
Dah la nak guna awal October nanti. Huhu Lama pulak tu jangka tarikh akan sampai within 3weeks+

Atau mungkin 1 month kot?  -___-"

Huhu




Tiba tiba terjumpa web Lelong.my  Wahh!
Baru lah ku tahu lelong.my sama jugak boleh shopping on9 macam
Lazada, and Mudah.My
 plus lelong.my trusted seller
more than mudah kot ;)
Sebab seller kat dlm web lelong.my ni semua kena berbayar tuk re…

Syawal 1436H Part II♥

Image
Seperti yang dijanjikan, lepas beberapa hari baru nak update part II pulak Malasnyaa nak menaip and nak cari idea kan.
Hari raya ke 3 tahun ni  Agak bosan sebab tak jalan jalan mana and mereput je di umah. Esoknya tuu, raya ke 4 dah last beraya di Kemaman. Sebab lama nya beraya tu, pasal raya ke4 kwn rapat den kawen. 


Takkan tak pergi kot, alang alang balik beraya. Ke kendurilah haritu. Sebelum ke kenduri.  Pergilah beraya umah bff aku sorg ni,umah tak jauh pun satu kg je.
Tapii lama gilaa dah tak jumpa since masing2 ada life sndiri. Dia pun sibuk belajar skrg. Aku pun dah bersuami. Soo berbulan lama tak jumpa , raya jelah baru ada masa :D
Telah lama tak sua muka kan, nasiblaa suami layankan aje niat aku nk jumpa bff aku ni. Alhamdulilah.  Soo, apa lagi selfie lahh kan lama tak jumpa! :P


 Lepas tu baru lahh ke kenduri bff aku, aya di Binjai Kemaman je. Aya ni lahh yang satunya kawan yg offer nak tlg aku masa aku nak kawen.. Dia pun dtg bantu.. Bantu aku packing makanan, packing tu ni.…

Syawal 1436H part I ♥

Image
Bismillahirahmanirahim,

Alhamdulilah syawal telah pun berlalu,  tak lama lagi dah nak raya korban pulak. hihi baru dapat masa sesuai dan Rajin baru datangg :p
Tahun ni, raya kami masih berdua. Takpela, Kami masih lagi kuat dan sabar. Alahh, chillex la baru 1 tahun lebih Allah lebih tahu kan?
so berbalik cerita raya tahun ni, aku dgn suami beraya di Kemaman, Malam raya dah ada disana. Berbuka puasa last haritu di umah mak. malam tuu lepas berbuka pergi berjemaah and bertakbir di surau sama sama.
Balik je dari surau dalam pukul 9lebih malam tu,  kami start lah persiapan nak sambut raya esokk!  heheee
awal awal lagi dah bagitau kat mak,  "kita bakar satee neh tahun ni"


then ni lahh project malam raya haaa, lupa nak cite raya tahun ni ada lah 4 jenis kuih je aku buat. sikit je kan. boleh la nak merasa tuu buat syarat bagi mak ayah & Mil rasa biskut red velvet,bangkit cheese,popia nestum and cornflakes madu ;) tuu ajee yang mampu, Alhamdulilah dah tuu.
So raya pertama kami mc…