Posts

Showing posts from October, 2015

Honeymoon : Langkawi Part 5

Image
Akhirnyaa jejak jugak ke part akhir tuk honeymoon Langkawi punya entry :)
Setelah berhempas pulas merajinkan diri tuk taip entry nih hahaa berhempas pulas tau!
Kalau ikutkan memang malas nak taip semua ni. Tapi suka nak kongsikan disini tuk tatapan dan refer balik nanti
Hari akhir di Langkawi, pilu rasa hati.  Rasa tak puas lagi duk sini and banyak tempat kami tak sempat nak pergi. 
3 hari 2 malam tak cukup masa nak explore tempat yang indah di Langkawi. must repeat again here.
Pagi akhir kami jalan-jalan di Pantai Cenang. Just take time 15 minit gitulah dari tempat kami Makam Mahsuri Lepas breakfast je terus keluar
apalagi kan, hari last. Kumpul bebanyak selfiee!  Nahhh collections gambar hari akhir kami. haha jangan muntah hijauu yee :p

Abaikan kualiti gambar yang tak berapa nak cun tu. Maklum laa not using iphone. Just cikai phone :P


Selepas balikk tuu jalan nak ke Makam Mahsuri, kawasan hotel kami Akan lalui bendang cantik. Haa lupa nak cakap mesti pelikk kan nape tak gi Makam Ma…

Honeymoon : Langkawi Part 4

Image
Bersambunglah ke part baru. pasai part 3 tuh dah panjang bebenor kan
After balik dari island hopping, nasiblah baju dah kering sikit terus pergi cari makan tengahari



Alang alang dah kat luar, terus je pergi makan tengahari di area Kuah,  perut pun dah berkeroncong mintak nasi :p
kami makan tengahari di kedai Kak Tie makanan tengahari banyak lauk kat situ. Kedai dia tepi jalan je belah kiri kalau dari arah Chenang - Kuah.  Hari pertama, kami makan di kedai sebelah dia. Kedai Kak Ani.

Alhamdulilah dua dua sedap. harga pun berpatutan sini.
Balik hotel, mandi dan solat. Kami keluar pukul 2pm lebih gituu,
"Ada cerita kelakar masa sampai di hotel, lepas makan tengahari tu,
Suami. Masa island hopping kemain lagi jaga phone letak dalam beg. Sekali bila dah sampai hotel, sebelum masuk bilik kami dia pergi terjun pool dengan eksited nya tanpa check dulu poket seluar. 
Yang nak tergelaknyaa, masa nak mandi kat bilik barulahh dia perasan yang phone dia dalam poket rupanya masa terjun pool tu !…

Honeymoon: Langkawi Part 3

Image
Harap dapat habiskan cecepat  Entry pasai honeymoon Langkawi nih, Takut nanti makin hari makin lupa point nak add on dalam nih :p
DAY 2 part 3dah ni :
Bangun pagi dgn semangat.  Siap siap awal. Breakfast di hotel.
Berbaloi murah + view tenang area sini.
Nasiblah makan nasi lemak. Sebabnya pagi tuh memang banyak gunakan tenaga. Hahaa Mujur sangat tak terasa lapar masa island hopping :)
Alhamdulilah.. Bergegaslah kami ke Pantai Cenang, And berkumpul di Amzar Motel utk pegi Island hopping.
 Kenapa pegi ke Amzar? Sebabnya kami beli pakej island hopping di Amzar Motel.
RM35 1 pax. Masa pagi tu, terus ke berkumpul di Amzar Motel tu.
Bayar pagi tu jugak.

Nanti akan ada van pickup, kutip kalian untuk ke Jeti.
Tak jauh pun dari Pantai Chenang tu ;)
sebelum island hopping tu, kami breakfast dulu di dewani villa


1st destination island hopping
 kami dibawa ke :


1. Pulau Beras Basah
Dekat sini diberi masa 1jam,
Ikutlah nak buat apa.
Nak selfie ke, nak tidur kat tempat duduk disediakan ke.
Nak mandi…

Honeymoon : Langkawi Part 2

Image
Alhamdulilah, datang juga mood nak up part ni. 
Haritu dah on, sekali tulis tajukk je.
Idea takde nak menulis.

:P

Okay, tuk day 1 di Langkawi,
Tak banyak sangat kami explore lelama tempat, sebabnya masa suntuk kan.
Yelah, even check in awal dalam 10.30am mcm tu..
Tengahari lepas zohor baru lah kami start explore Langkawi ni


First place kami pergi :
Dataran Lang!
Alah tak jauh pun kalau korang dari jetty point tu,


Sebelah aje. Kalau jalan kaki berapa minit je. Hehee ;)
Tapi disebabkan kami dah check in dan kereta dihantar ke hotel.
So baru lah dapat perginya. Rugi jugaklah masa kan,
patut sampai je terus dpt pegi situ. Hmm


Never mind lah, nak uat camner kan. Hihi

So,
 inilah dia lokasi wajib korang datang tau!

Kalau dtg Langkawi mmg wajib selfie sini.

REMINDER:Sebelum keluar berjemur di tengah panas mcm ni, please pakai sunblock. Sebab kat dataran Lang ni boleh tahan juga panas. Masa ni hakak lupa nak pakai sunblock! Balik hotel. Merah hidung macam udang kena bakar je, hm


:(


Cuaca pulak t…