Posts

Showing posts from August, 2016

Perhentian Island : 2 Days 1Night ツ

Image
Assalamualaikum, and Hai. 
Berhabuk dah blog ni tak update ~T_T~
Baru ni kami suami isteri ke Pulau Perhentian, pergi sendiri aje. 
Just booked hotel using Booking.com  Sebelum kami melalut kat bab hotel di sana, ni haa Pulau Perhentian ni ada dua bahagian. Pulau Perhentian Kecil dan Perhentian Besar.
Korang kena tahu, pro and cons dua pulau ini. Pada aku, stay di mana mana pun best. Ada kelebihan dan kekurangannya tersendiri 。^‿^。
Untuk yang sukakan ketenangan, untuk family, pada aku best stay di Pulau Perhentian Besar. Ada chalet chalet juga disitu. Dan resort mewah pun ada. Kebanyakan di Perhentian Besar bilik berhawa dingin. Hee 
Bagi yang sukakan suasana happening, katanya di Perhentian Kecil lebih 'meriah' 
Dan di sana lebih banyak chalet -chalet bajet. 

Ini adalah map of Perhentian Island. Besar dan Kecil. Kami pilih book hotel di Arwana Resort. Cantik resortnya, ada pool. Sesuai untuk family. Tapi kalau korang yang bujang pun tak de masalah. Heee 
Bilik kami tinggal yan…