Posts

Showing posts from September, 2016

Review: Huawei P9 Lite ♥(✿ฺ´∀`✿ฺ)ノ

Image
Assalamualaikum, dan Hai. Semoga sihat selalu, dipermudahkan segala urusan kalian

Setelah menggunakan phone Huawei ni selama 1 bulan, aku dapati phone ni memang banyak sangat kebaikannya.. jadi haruslah aku review untuk sebarkan kebaikan phone ni bersama kalian (^_−) 
.
Jom kita lihat apa fakta yang menarik ada pada Huawei P9 Lite ni





-Huawei P9 Lite Specifications-
✅Saiz 5.2 inci (Resolution 1080x1920 pixel) -- suka sebab tak panjang sangat / tak pendek sangat saiznya--
✅13 MP primary camera, 8MP selfie camera. 1080P video.
✅ yang best ni lah aku suka memang tak lagged phone ni sebab 3GB RAM, phone storage boleh tahan, 16GB. 
✅Battery long life : 3000MAH lama  bertahan tanpa cas! Berjam jam lamanya. Kalau setakat ambik gambar, video, apalah sangat tak gerak banyak pun. Kalau guna internet selalu pun still jimat! sehari 1x je aku cas setakat ni.. :)

Chipset : Kirin 650 Android Version : 6.0  CPU : Octa Core (4x2.0 GHz)
Features : Fingerprint, compass, notepad, torchlight, sound recorder, mir…