Posts

Showing posts from October, 2016

Trip Singapore - Batam part 1 ☆

Image
Assalamualaikum, okay kali ni nak share tentang trip kami ke Singapore dan Batam, Indonesia. Alhamdulilah segala perancangan yang dibuat sebelum ke sana telah pun berjalan lancar seperti yang asalnya dirancang 😊



Mari kita mulakan pasal tiket dulu. Mulanya kami bergerak dari rumah,  Kuala Terenganu - KL, naik Airasia je.  Beli dah lama tiket ni, masa promo bulan 3 dulu, heee. Dapat tiket pergi balik KT-KL cuma RM 55 : 2 Orang. Ya untuk 2 orang, murahkan? Dua Hala pulak tu. Kalau naik bas mana dapat macam tu murah, heeee. Bagi tiket KL-SG pula one way : 2 orang RM 102. Jadi seorang baru 50+ je, hee masa promo bulan 8 haritu beli. 😉




flight ticket KT -KL ( 2 ways)



flight ticket KL-SG :)
Yang lagi bestnya seat kami tak beli pun, tapi pihak Airasia bagi kami seat bersebelahan je. Yeayyy suka sangat masa tu, yelah dapat mulakan perjalanan dengan senyuman ;) 

Sampai je di KL, menanti penerbangan seterusnya ke SG pukul 12.45pm. Sebelum tu makan dulu kat foodcourt di level 2,



 Boarding time pu…