Posts

Showing posts from November, 2016

Trip Singapore - Batam part 2 ☆

Image
-Assalamualaikum, okay jom kita sambung cerita susulan dari last entry Trip Singapore - Batam Part 1,
klik lama untuk baca part 1 👆

Masa di Harbour Front, Sg sebelum bertolak ke Batam aku rasa nak guna tandas setelah seharian berjalan,  Tandas di SG sangat bersih, tapi harap maklum tak ada paip air 😂 - Sebelum terlupa, di masjid sultan tandas ada paip air untuk mencuci najis. Sangat bersih dan kering je tandas masjid. Siap dalam tandas tu kat lantai boleh letak beg. Masa di Harbour front tu kebetulan ada botol air mineral yang dah habis diminum bolehlah jadikan alternatif buat cebok. Haha mana selesa kalau tak basuh bersih 😂   . . Proceed. Batam, 12 Oktober.  Pagi tu, breakfast di hotel. Sedap sangat buffet breakfast simple aje, tapi kena dengan tekak. Sehinggakan tak rasa lapar langsung tengahari-malam. huhu

24 JAM selepas tu baru kami makan pulak, haha tak tahu lah kenapa bila jalan jalan macam ni, kurang sikit selera makan. Serius tak rasa lapar, mungkin asyik minum air je. Sengaja chec…