Posts

Showing posts from December, 2016

Medan, Indonesia (May 2016) part 1

Image
Medan, Indonesia aku dan suami pergi pada  10 - 13 Mei lepas. Hahaha dah lama kan, baru nak update. Ada sebabnya mengapa lambat update.. Takpelah yang pahit tu selit sikit saja buat pedoman kalian.. Yang manis tu nak jugak share disini untuk orang lain refer dan untuk aku juga belek balik akan datang :D Aku dan suami ke Medan ni 4H 3M, ambil pakej.. Kali pertama guna travel agent.. Trusted je travel agent ni, review banyak dah semua best best je aku baca kat fb, blogger yang review pun ada.. Problem : cuma supir masa kami kat sana.. Dia banyak skip tempat menarik, sikap dia selalu terburu-buru. Then kami kena paww teruk masa kat Pulau Samosir, kononnya tu kedai kawan dia.. Padahal dia dah kawtim baikk punya untuk dapat komisyen. 1 kedai je aku masuk, habis hangus kat 1 juta rupiahhh~ HAHA sebelum aku melalut di awal post ni baik stop dulu, nanti sambung cerita ni bila dah sampai part tu. 
Sebelum tu boleh lah nak baca tip travel medan klik ni --  LINK
Tempat kami pergi: Berastagi- Parapat…