Featured post

Indahnya permandangan di Kg Mangkuk, Setiu Terengganu

Assalamu'alaikum,  Semalam Sabtu 29 April 2017, Husniey ada urusan ke Merang Setiu. Lepas singgah solat zohor di masjid, selesaik...

Monday, 27 March 2017

Pantai UNIK dan CANTIK di KEMAMAN, TERENGGANU


Pantai Penunjuk Kijal, Kemaman


Gambar gambar yang saya akan tunjukkan ni dah lama.
Tahun lepas punya cerita. Tak silap bulan 9 : 2 0 1 6.
Tahun ni tak pergi lagi, belum berkesempatan punyai masa yang sesuai ~ 

Saya sendiri yang asal dan membesar di Kemaman pun 
baru 1st time pergi berkelah ke pantai ni tahun lepas :D 

Kelakar kan, orang sana tapi sebelum ni tak pernah pergi melawat pun. 
Selalu tengok kawan kawan se daerah post gambar di facebook aje,

 I'm in love with this beach!

Disebabkan permandangannya yang cantik dan unik 
saya baru teringat nak kongsikan disini

Perjalanan ke pantai ni dari bandar Kemaman ke Kijal dalam 20 minit lebih 
Kawasan nak ke pantai ni masuk ke perkampungan,



Okay nah saya belanja gambar gambar indah :

Unik kan bentuk bentuk batuan ni



Berkelah, masa ni mak ayah saya demam tak dapatlah join sekali ~


Suka ada pokok rhu banyak, boleh berteduh dan berkelah ~ 



Jalan jalan ke depan sikit bergambar disini~









Tu dia, candid :P

Kanak kanak riang sangat bila jumpa air  =p


Air pun jernih kalau musim panas  ~ 


Kalau tak silap haritu ada ternampak kat instagram ada artis pernah shooting drama kat sini jugak

Cantik kan, pantai lain pun cantik cantik juga di Kemaman ni seperti Pantai Teluk Mak Nik, Pantai Teluk Kalong, dan Pantai Kemasik. Tapi yang ni unik pada mata saya. 
Dah jadi tempat pertama kot dihati, hehe 


PESANAN : JANGAN BUANG SAMPAH MERATA KALAU BERKELAH KE TEMPAT SEPERTI INI, HANYA MENCACATKAN PERMANDANGAN SAHAJA ~ 



kbaii 


11 comments:

  1. Cantiknya. Tak pernah dgr pun nama pantai ni. Next time boleh lah singgah 😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantikk sangat Ana, pantai ni tak sefemes pantai lain. Hihi
      orang orang situ jelah tahu 😍

      Delete
  2. cantiknya, lama tak ke pantai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singgahlah ke pantai y berdekatan dengan tempat Raihanah ~ :D

      Delete
    2. insyaAllah nak juga nanti

      Delete
  3. Tak pernah dengar pula nama pantai ni tapi serious lah cantik la dia punya batu tu! view dia pun niceeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah batu tu yang unik tu Syed. Cantikk macam macam bentuk ada.. Orang yang selalu datang pantai ni duk posing kat situ ler. Hehee. 😊

      Delete
  4. now i need my vitamin SEA!!! haha

    ReplyDelete
  5. betul, cantik sangat pantai ni. sebenarnya, semua pantai tapi yang buat x cantik tu sebab banyak sampah sarap kan. x terjaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..itu yang sedih mengenangkan sikap orang kita.. Cacat permandangan jadinya

      Delete

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^

SNAP WIDGET

Booking.com