Delicious Ramadhan : Special Cheesekut boleh dijadikan sebagai pemanis mulut ^^

Assalamu'alaikum 


Lagi beberapa hari dah nak masuk bulan Ramadhan, semoga kita semua berkesempatan berjumpa bulan Ramadhan tahun ni

Juadah kegemaran Husniey semasa berbuka puasa ada banyak sangat.. Tapi kali ni nak pilih juadah kegemaran : pemanis mulut. 

Husniey nak kongsikan resepi juadah pemanis mulut untuk berbuka puasa yang senang disediakan. 
Juadah ni sangat sesuai untuk seisi keluarga..  Kalau anda dah cuba buat sekali, mesti nak buat lagi nanti.. Percayalah ;)



Resepi ringkas pemanis mulut untuk berbuka puasa 







❤
SPECIAL CHEESEKUT (Milo + Nestum)
  • Bahan - Bahan :  Biskut jagung kosong tanpa perisa, Cream Cheese 250g, Susu Segar (tak kisah brand apa), Susu Pekat 1 tin
  • Bahan untuk hiasan : Sedikit Milo dan Nestum serta chocolate rice untuk taburan
🎈Cara cara untuk buat cukup mudah dan senang : 
  1. Keluarkan cream cheese dari peti, putarkan dalam mixer bersama susu pekat dan susu segar. Putar sehingga sebati (Jangan terlalu pekat atau terlalu cair) 
  2. Masukkan sedikit esen vanilla 
  3. Biskut dan susu segar : Celup sekejap dalam susu segar, letakkan dalam bekas 
  4. Susun biskut lapisan pertama dalam bekas
  5. Letakkan cream cheese yang diputar di atas lapisan biskut
  6. Ulang langkah 5 dan 6. Di setiap lapisan boleh letakkan milo di tepi bekas, supaya nampak menarik. 
  7. Hiaskan bahagian atas sekali dengan chocolate rice dan nestum 
  8. Bekukan di dalam peti sejuk selama 4 jam ke atas 
*MAKAN DENGAN GEMBIRA SEMASA BERBUKA PUASA (sebagai pencuci mulut)" =)



Ini contoh yang husniey buat untuk berniaga dulu, tahun 2015
Boleh juga buat dalam bekas gini senang setiap sorang dapat satu ~








Anda sibuk? Tak sempat nak keluar beli barang, jangan risau anda boleh dapatkan barang barang dapur di Lazada. 


Bahan bahan yang husniey nak gunakan untuk buat Cheesekut ni semua terdapat di Lazada :-
Senang kan semua kat sini 



Murah sangat ni ~ 



Nestum pun berbaloi harga ni, 
boleh juga dibuat minum semasa bersahur


Biskut jacob's diperlukan untuk buat cheesekut kita ^^



Milo pun murah boleh buat hiasan juadah pemanis mulut seperti di atas 









Apa yang Husniey mampu jamin,
Harga barang di Lazada memang murah dan berbaloi, menjimatkan masa bagi anda yang sibuk, dah tak perlu keluar rumah dan beratur panjang di mana mana Shopping Mall.. Proses penghantaran pun tak lama dalam masa sehari selalunya dah dapat tau.. 

"Jangan lupa membeli belah di Lazada,
Sales besar-besaran tau, 

Marhaban Ya Ramadhan & Riang Ria Raya sales bermula 
19 May sehingga 30 Jun 2017, diskaun sehingga 90%, hanya di Lazada!
Nikmat dikongsi bersama"








Jom para blogger sama sama meriahkan contest sedang berlangsung ini ^^, 
LAZADA nak pilih sehingga 80 pemenang, best tu sehingga 23 Jun 2017(^_^)



klik pada banner untuk join Ramadhan Raya Blogger Contest

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. wahh mudahnya resepi cheesekut tu dik Husniey..nnt akk nk buat jugak la dan good luck utk contest tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah je kak, hehe celup celup biskut then letak cream cheese yang diputar.. Hiasan terpulang pada kreativiti πŸ™ŠπŸ˜˜


      Thank you kak fuzy 🌸

      Delete
  3. Dapnye... Ana suka mkn cheesekut ni.

    Good luck dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapp.. Boleh try buat, senang je tu.. Hehe ada bahan cukup boleh ON projek ni. Hehe

      Thank you Ana 🌸

      Delete
  4. sedap tu cheesekutttt, suka mkan time sejuk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul masa sejuk lagi tuu syiok, ranggup dan berkrim ❤

      Delete
  5. Sedapnyaaaaa husnieyyyyyyy,,, pengsan jap.

    Apapun, good luck tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapp Mai, nanti try tau ❤

      Thank youu πŸ˜‰πŸŒΈ

      Delete
  6. jom join GA ni. Dapat gambar polaroid free free je. http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/05/giveaway-july-2017.html

    ReplyDelete
  7. Cheesekut. Sedapnyaaaaaa!! Good luck Husniey =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Siqah, buat dan makan time dah sejuk.. Jadi sangattt πŸ˜πŸ‘

      Delete

Post a Comment

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^

Popular posts from this blog

✿Trip ke Pulau Kapas✿

Pakej Pulau Kapas, Terengganu 2017 πŸ’•

Lirik Lagu Maher Zain yang Buat Kita Kagumi Kuasa Allah