Tuesday, 11 August 2015

✿Business: Cheesekut✿


u s i n e s s 

Yes, business.
Alhamdulilahhh

Syukur, Allah permudahkan urusan aku. Memandangkan, aku tak bekerja. Dan memang niat aku nak bina kerjaya sendiri spt buat biz ni. Heheee. Alhamdulilahhh, balik je dari Seminar Dr Azizan Osman di KL, aku merasai auraa positifff sangattt utk buat perubahan diri dgn mulakan biz. 

Alhamdulilahhh, dalam pertengahan bulan 4 aku start buat iaituu ; Cheesekut



Memandangkan, aku ada idea utk keluarkn produk lain pulak nanti tuu yangg aku buat stickerr yang atas tuu jadi label. Nama dia general sikit. Kan nanti nama label cheesekut, produk lain haruu biruu pulak nak jawab. Heheee 

So ni lahh first sticker that I made. 
And sticker now pun custom made sendiri je senang, jimat. Cut cost. :'D

first sticker that i custom made.

nihh haa baru lahh official.







Dan ini lahh cheesekut akuu, simple ajee. Tapi meltyy dappp lahh. Ada 3 perisa aku buat, Oreo, Nestum, Milo. Aku jual jual di sekitar Kuala Terengganu ni and Kemaman jugak, by cod. Tapi kalau ada order banyak lebih di Kemaman. Aku akan take order and hantarrr time hari minggu macam tu je, masa balik Kemaman. 


Niii packingg dalam ni, letak ice and cod! (:



Then cod lahh, tapi biasa kalau cheesekut ni budak budak asrama lahh ramai order. Kawan kawan kat Kemaman pun ramai yg selalu order. Heheee (':

Actually business ni memang modal tebal jugakk, yelahh nak buatnye selalu tak jugak. Tapi bagi aku banyak jugak dah terjual takat ni. Alhamdulilahhh dah masuk batch ke 5.
First batch aku hanya 50bekas je. Aku tengok , sticker habis habislah batch tuu.

Seronok jugak berbiznes ni, masa kau suka hati je. Kerja pun, kejap je beberapa jam. Hehe

Berangann untuk keluarkn produk lain pulaa ni. InsyaAllah, tanam azam. Tanam semangat. And usaha tanpa putus. Hee 
InsyaAllah berjaya dgn izin Allah. Aminn =))



InsyaAllah, kita lakukan yang terbaik utk diri kita.
 Bila tinggi jangan lupa diri. (:



No comments:

Post a Comment

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak

SNAP WIDGET

Booking.com