Featured post

Indahnya permandangan di Kg Mangkuk, Setiu Terengganu

Assalamu'alaikum,  Semalam Sabtu 29 April 2017, Husniey ada urusan ke Merang Setiu. Lepas singgah solat zohor di masjid, selesaik...

Friday, 2 October 2015

Honeymoon : Langkawi Part 1


Assalamualaikum,
Jumaat yang penuh barakah ni..
Dapat juga kami ke Langkawi,
Setelah hampir 1bulan planning trip vacation ke Langkawi.
Akhirnyaa planning menjadi juga. Hihi 
Alhamdulilah ya Allah!


Semalam bertolak dr Kuala Terengganu by bas Tasik Kenyir Express,
dlm 9.30pm
Sampai di Kuala Perlis tadi subuh dlm 6.15am gitu


Then terus jalan kaki dari Stesen bas Kuala Perlis ke Masjid Terapung
 yang femes lagi cantikk tuu, tak jauh pun dlm 5minit jalan kaki aje.
 SubhanaAllah terpegun tengok cantikknyaa view
di sekeliling masjid tuu + binaan masjid tuu pun cantikk!

In love sangat..

Nahh hakak belanja sikit gambar masjid tuu

Tenang tengok view sekeliling masjid ni :D


Around 7am view diaa

Masa subuh, gelap lagi.
Tapi still rasa terpukau tgk Masjid ni.


Cantikk kan?
Memang masjid ni pun dikatakan femes oleh
 pengunjung spt photographer2 yang datang ambik gambar view sini,
 lawaa ;)

Then, bertolak la kami dari Jeti Kuala Perlis dlm 8.15am.
Awal sangattt kan? Hehee. 
Dari jeti Kuala Perlis - Langkawi 1jam 15minit aje
. Dekat sikit kalau dari sini.


Tiket feri RM18 tuk dewasa ;)


Maklumlaa we all first time ke sini. Memang heksitedd dia lain macam sikit. Hihihi 

Then akak yang kami deal tu dari blue Sapphire travel and tours.
Akak tu cakap dah sebelum ni if dah nak sampai di Langkawi bagitau dulu,
so tercakaplah dah gerak and dah nak sampai. Hehee.


Rasa mcm kesian jgk la kt dia tapi dia sgt okay. Professional.
Even awal lagi, dlm 10.30 tadi dia dah bantu kami check in,
masa di jeti kuah dia wakilkan staff dia utk pickup kami ke chalet.

SubhanaAllah, kalau ikutkan kete sewa kami dapat di jeti kuah aje and terus ke chalet sendiri aje. Tapi jadi gini  tak sangka pulak rasanya.
Syiokk jugaklaa ade driver pickup kann. Hahaaa

Merasalah kami feel like a boss. Hihi dtg pula dgn kereta mewah kauu.
Maluu kami tauu


Done check in now,  rehat jap and mandi.
Nanti keluar jalan jalan Langkawi. Hehee busyukk tak mandi lagi.
Kbaii nanti sambung lagi another part. 


Sebelum tuu, nahh gambar bilik kami and the view at jetty kuah ;)


Ni view masa baru gerak feri, di laut Perlis lagi 
Cantikk kan awan ni~


jetty feri kat kuah, Langkawi


 Haaa dah puas tgk view dari dalam feri.
Dah sampai, nahh ni tempat kami stay di Langkawi, Dewani Villa for 3days 2Night!
Villa ni area dekat dengan Makam Mahsuri just 3 minit aje naik kereta :)

satu lagi, berbaloi sebab tempat ni dekat aje
 nak ke Chenang atau nak ke Pekan Kuah, tak jauh dah.
Tengah tengah la kirenya, dalam 15 minit aje ke dua tempat tu


Menanti check in. Heee

Done check in and done akak tu bagi kereta sekalii


Deluxe room.
Okayla bagi kami yang simple low profile nim. Hehee :D

harga untuk 3 hari dua malam disini berbaloi bagi kami,
sebab include breakfast voucher plus dengan tempat dia siap ada pool.
recommended. Just RM170 kami dapat for 3days 2night. Murahkann~


terselit si dia di situu

tv with astro njoi

Mini Bar. Ada mini fridge. Okay laa to us :D

Ini view sekeliling villa ni. 
Dikelilingi hijau tumbuhan :)
















Dann itu sahaja dulu. Nantikan next part :)
update : part 2

No comments:

Post a Comment

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^

SNAP WIDGET

Booking.com