Honeymoon : Langkawi Part 2

by - 2:23 am

Alhamdulilah, datang juga mood nak up part ni. 
Haritu dah on, sekali tulis tajukk je. 
Idea takde nak menulis. 

:P

Okay, tuk day 1 di Langkawi,
Tak banyak sangat kami explore lelama tempat, sebabnya masa suntuk kan.
Yelah, even check in awal dalam 10.30am mcm tu..
Tengahari lepas zohor baru lah kami start explore Langkawi ni


First place kami pergi :
Dataran Lang!
Alah tak jauh pun kalau korang dari jetty point tu,


Sebelah aje. Kalau jalan kaki berapa minit je. Hehee ;)
Tapi disebabkan kami dah check in dan kereta dihantar ke hotel.
So baru lah dapat perginya. Rugi jugaklah masa kan,
patut sampai je terus dpt pegi situ. Hmm


Never mind lah, nak uat camner kan. Hihi

So,
 inilah dia lokasi wajib korang datang tau!

Kalau dtg Langkawi mmg wajib selfie sini.

REMINDER: Sebelum keluar berjemur di tengah panas mcm ni, please pakai sunblock. Sebab kat dataran Lang ni boleh tahan juga panas. Masa ni hakak lupa nak pakai sunblock! Balik hotel. Merah hidung macam udang kena bakar je, hm


:(


Cuaca pulak takde lah panas mana tapi dekat ngan laut kan. Haba dia semacam je.
Betterlah pakai sunblock.
Sebab kalau kulit sensitip mmg cepat effect kena matahari


Inilah dia simbolik Langkawi ! ;D
Acah acah pegang burung Lang ni ;p


Even cuaca macam gelap dibelakang kami,
percayalah sgt panas k. See mata kami sepet menahan panas :D

Selfie selagi rasa mcm comel je view kan, hahaha!

Then setelah ke Dataran Lang kami terus jalan jalan tak tahu nak tuju pada awalnya.
Last last ikut je signboard yang ada. 
Sampai lahh kami ke 

Pantai tepi jalan laluan sebelum ke Gunung Machincang. hihi 

Pantai Kok rasanya. Nampak ada org berhenti disitu.
Teduh juga and air laut dia pun landai boleh mandi manda. 


Berhenti lah kami disitu selfie. Hahaha :p


Ini jelah yang lawo sikitnya. Hahaha


Then kami teruskan journey kami ke Oriental Village, tak jauh pun dari Pantai tu. 

Berapa minit je, dalam 10minutes gitu


cantik pantai ni, ombak slow jee

Ingat masa ni nak naik cable car terus,
Tapi tak jadi lah esoknya tu day 2 kami datang lagi.
Ingatkan tak sempat dah hari 1st tuu.
Hahaha padahal sempat je pukul 5pm lebih kalau nak naik cable car.
Rugii kann masa kami :'(

Ini lah pintu masuk and pintu keluar dia. Hihi

Ini view dalam Oriental Village ni :

cantik kan gunung belakangg tu

Lawa kan dah macam kat korea ke jepun gitu

Tuh boleh main golek golek dalam tuu.
Comel je tgk diaorg main dlm bounce ball tu. Boinkk boinkk! Hihi

His candid :



Dahh itu sajee

nah klik sini part 3 pula.
Previous part. Part1

You May Also Like

0 comments