Featured post

Indahnya permandangan di Kg Mangkuk, Setiu Terengganu

Assalamu'alaikum,  Semalam Sabtu 29 April 2017, Husniey ada urusan ke Merang Setiu. Lepas singgah solat zohor di masjid, selesaik...

Sunday, 27 December 2015

Crunchy Egg Sandwich ッ

salam semua yang membaca, 

kejap aje pejam celik dah nak habis 2015
okay harini rasa nak share resepi la, terbelek galeri picture kat phone ada yang memang niat nak sharing kat sini. Dah lama terbiar gambar tu baru lah nak rajinkan diri tuk taip.. ;p

okay proceed to the subject 



Egg Sandwich ;

Bahan - bahan : roti , telur 2 biji(direbus selama 20 minit) salad, mayonnaise, majerin, cheese,sos cili.

Cara - cara ; 
1. Pastikan telur direbus dahulu. dah siap, penyetkan telur dalam mangkuk dan masukkan Mayo, black pepper sikit, perasa sedikit. Gaul rata. 

Bahan bahannyaa simple sahaja (;

2. Roti disapu majerin dan dibakar sekejap di atas pan. Tengok dah bertukar warna sikit dah boleh angkat. heee ;)

3. Roti dah siap bakar tadi, letak lah inti telur yg dah digaul rata tu..haa tips  tambahan sikit, kalau nak cheese tu mencair. cheese tu buh atas roti yang sedang dibakar sekali. Buh cheese masa dah siap bakar satu muka(muka pun boleh)! hehe

Boleh jugak nak tambah sos cili ke kalau suka pedas :D



SIAP! must try buat sandwich gaya macam ni k. kot lah dah bosan kan jenis sama je selama ni. haha okay ni sekadar sharing. Kalau nak buat sandwich sardin ke tuna pun boleh cuba bakar roti macam ni. mesti lagi maveless! ;)

jangan lupa potong roti tu cecomel k.

p/s ; kalau nak buat untuk reramai makan, gandakan je telur tu. hehe ni saya buat untuk dua orang sahaja. Haha okbaii

Entry sebelum ni ada pasal pizza homemade , nahh click SINI

Selamat Mencuba ;D

No comments:

Post a Comment

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^

SNAP WIDGET

Booking.com