Posts

Showing posts from January, 2016

Review : Bajrangi Bhaijaan✿

Image
Salam and Hi semua. 
Tak mahu cakap panjang entry kali ni, nak review filem ni, Sebenarnya saya ni bukan jenis cepat nak tengok filem baru yang direkemen orang.
 Ramai yang kata filem ni lagi best dari Dilwale.  Serius ramai kata macam tuuu, saya pun masih belum tengok lagi dilwale,  jadi tak tahu nak cakap apa, hahaa.  :P Tapi yang ni, terus rasa nak tengok  Yes betul sekali, filem ni sangat menyentuh hati.  Bukan cerita kisah cinta cintun.  Tapi kisah kejujuran sesama manusia, 
kisah pengorbanan dan ada selit juga komedi! :D


Sedikit sinopsis tentang filem ni : 

Bajrangi Bhaijaan menceritakan tentang seorang kanak-kanak perempuan Pakistan yang bisu. Dia ketinggalan kereta api saat berada di India bersama ibunya dan dia tidak dapat kembali kerumahnya di Pakistan. Lalu, dia terjumpa seorang lelaki India yang bernama Pawan dikenali sebagai Bajrangi, Pawan banyak membantunya dan dengan rela hati juga dia menghantarkan sendiri kanak-kanak itu pulang kembali ke Pakistan, tanpa mempunyai passport atau v…

Penang Part 3 ♥♥

Image
Salam and Hai semua ッ
InsyaAllah part last dah ni, nanti akhir entry ni,  akan saya selitkan tips and bajet untuk kalian. Bagi memudahkan kalian buat perancangan jika berniat untuk ke Penang. Oh ya, kalau nak baca part 1 dan part 2 boleh klik SINIdanSINI :')

Ada jugak tempat yang kami pergi kalian boleh skip, dan boleh juga add ons aktiviti lain. Nanti insyaAllah saya selit juga. hahaa banyak benda nak selit ni. Takut terlupa je :P
6 JAN 2016
Kami keluar lewat sikit, plus check out lambat sikit, memandangkan phone saya berpenyakit pagi tu. Sangkakan dah masuk charge malam tuu, sekalii charge tak masuk(bahagian cas phone tu dah rosak sikit, macam tak tersentuh sangat) GERAM SANGAT pagi tuu. Bangun awal pagi tuu, terus setelkan phone tu dulu. Ni buatkan makin tak sabar nak beli kamera, lepas ni tak payah dah berharap kat phone sangat bila pergi bercuti ke mana mana, Dan akan lebih jimat bateri phone bila tak guna sangat kan. Tapi memang trip kali ni, memang tak on sangat data internet…