Huawei P9 Lite : Update Version Baru

by - 11:18 pm

Assalamu'alaikum,


Sejak dua hari lepas saya dapat notification phone saya guna ni Huawei P9 Lite, menyuruh saya update version baru. Update apa tu?
Update system laa. Hehee

Saya tak reti nak komen banyak tentang fakta tentang teknologi ni, tapi suka tengok keadaan dalaman​ makin cantik. Sebelum ni cantik dah, tapi ini lagi nampak kemas elegan dan smooth

Yang saya sukanya Huawei ni sejak saya gunakan dari Ogos 2016 tak pernah nak meragam, RAM pun tinggi. Banyak fungsi yang ada. Harga pun mampu milik tak sampai 1k. Sekarang dah makin murah harganya ni 😍

Gambar pun 13 Megapixel. HD lagi 😍

Dalam Gelap 

Dalam Cerah 😍

Ini wajah baru dalaman phone ni, dah macam Iphone je πŸ˜‚
Cantik. Suka. Huawei ni memang comel molek sistem!






Suka bahagian Setting, details sangat 






Boleh baca review saya yang lepas kat SINI 

Suka tak? Suka tak?

Boleh belek promosi phone ni kat Lazada, klik rajah di bawah ya ^_^






You May Also Like

13 comments

  1. datang sini nak follow sis. :) tapi aihh mana button follow?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha hilang la tu.. Dah add on balik boleh tengok πŸ˜‚
      Maaf sangat sis pun tak perasan.

      Delete
    2. haha. takpa sis. dah follow. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Smart juga. Hehe harga pun baloi baloi juga πŸ™ˆ

      Delete
  3. Ohhhhh yang ni lite punya version eh? Kalau yang P9 tu memang best la kan, kamera dia memang puas hati lagi cantik dari iphone. Tapi yang ni pun not bad juga, dalam gelap pun still nampak. Berpatutan dengan harga la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Syed, yang ni Lite je.. Awal 2016 release kalau tak silap.. Rasanya system lebih kurang je sama beza dengan P9 hanya kamera Leica.. Dan design.. Dari segi kamera memang tiptop juga Huawei ni.. Husniey dah try tengok kebanyakan jenis phone Huawei ni memang cantik dan kemas teknologi nya.. Mat salleh pun ramai juga guna dan buat review pasal phone ni.. Hehee 😁 😍

      Delete
  4. Camera huawei memang tiptop tak dapat disangkal. Hehehe, sebab adik mai pun dua org pakai huawei. kalau ada dorang mmg keja nk pinjam phone la tumpang selfie,hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa kan phone cantik rasa nak on kamera je kerja nya

      Delete
  5. Cantik jugak ambil gambar guna phone ni 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik juga cik epal. Bolehlaa untuk yang bajet ciput, hehe. Thank you komen kat sini Cik Epal, nanti kita singgah blog cik epal jugak.. 😍

      Delete
  6. mmg terbaik Huawei ni..mcm rasa nak sambar jer keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, boleh la sambar nanti kak fuzy 😍

      Delete

Komen yang membina sangatlah dihargai :)

Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan jejak, akan saya jejaki blog anda ^^